MEDICAL TAPING

De basis van deze behandelmethode is in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achterliggende gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat een scala aan klachten en aandoeningen veroorzaken. Voortbouwend op deze gedachte werd een elastische tape ontwikkeld. Belangrijke effecten zijn: pijndemping door drukvermindering en circulatie verbetering en het ondersteunen van de gewrichtsfunctie door o.a. het beinvloeden van de bewegingsrichting.

Sinds 2009 wordt deze tapemethode ook in de voetverzorging met succes toegepast. Nog steeds worden nieuwe toepassingen gevonden die juist voor de voetverzorging een prima aanvulling blijken te zijn.

De tape is een elastische, katoenen tape met een antiallergische lijmlaag. De lijmlaag is zodanig aangebracht dat de tape een ventilerende werking heeft. Huidirritaties komen zelden voor. De tape is waterbestendig waardoor ermee gedoucht en gezwommen kan worden. De tape kan meerdere dagen blijven zitten.